Over ons

Achtergrondgeschiedenis

Jan Roelofs speelt al vanaf  zijn jeugd in diverser Bands, met name Bluegrass en zijdelings Tex-Mex. In de 70-80 jaren toen folk/bluegrass furore maakte in Europa heeft hij in Europa rondgetoerd en 6 Elpee’s gemaakt, 3 met de originele Country Ramblers en 3 met Groundspeed, beide bands uit Kampen. Ook staat een cd op zijn naam met de legendarische masters of Bluegrass, Kenny Baker en Josh Graves, king of Dobro. Later toerde hij met Byron Berline (Country Gazette/Flying Burrito Brothers), John Hickman en Henry Nuyen (eveneens uit Kampen). Hij woonde ook enige tijd in Nashville.

Ingrid Severens speelde al langer gitaar en kwam door de film “Oh brother, where are thou?” op het spoor van country-folk muziek. Ingrid speelt inmiddels ook mandolin. Zij vormt samen met Jan Roelofs sinds 2009 de kern van de New Country Ramblers.

Floris de Vries is al van jongs af aan een muziekliefhebber in hart en nieren. In 2004 ontdekte hij bluegrass muziek en besluit hij de banjo te gaan bespelen. Ruim 8 jaar later speelt hij naast de banjo ook de mandoline. Met deze instrumenten was hij de afgelopen 3 jaar actief in de band van het inmiddels succesvolle singer- songwriter duo Tangarine uit Assen. Sinds kort waagt hij zich binnen de New Country Ramblers ook aan de derde stem. Floris is de vaste derde persoon van de band.

The New Country Ramblers kunnen live muzikaal ondersteund worden door verschillende bevriende muzikanten. Hierbij valt te denken aan contrabas, maar ook viool.